Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIV Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2010, 01:10 AM   #21
mrgdm007
Intake
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tulsa, Ok
Posts: 36
mrgdm007 is on a distinguished road
Default Full dignosis

So what ended up being the problem were a few things, I needed a new drive shaft because i think the U joint was bent, so I got a stock replacement from horsepowerfreaks. The second was pressure plate failure, so I got the rps pressure plate. And then I am replacing the tail shaft seal because of seepage, and he said that there was something with the slave cylinder, i cant remember off the top of my head, but he suggested I replace it, and so thats why we were doing that. All in all its going to cost me between $2000 to $2500 with parts and labor, and I bought all the parts online, the mechanic was a big help. And hopefully if all the parts come in ontime I will have my car back running perfectly by Thrusday Friday next week!
mrgdm007 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 01:48 AM   #22
pwpanas
Supra Owner
 
pwpanas's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: GA, USA
Posts: 2,209
pwpanas is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by mrgdm007 View Post
So what ended up being the problem were a few things, I needed a new drive shaft because i think the U joint was bent, so I got a stock replacement from horsepowerfreaks. The second was pressure plate failure, so I got the rps pressure plate. And then I am replacing the tail shaft seal because of seepage, and he said that there was something with the slave cylinder, i cant remember off the top of my head, but he suggested I replace it, and so thats why we were doing that. All in all its going to cost me between $2000 to $2500 with parts and labor, and I bought all the parts online, the mechanic was a big help. And hopefully if all the parts come in ontime I will have my car back running perfectly by Thrusday Friday next week!
I'm glad you got everything diagnosed. Seems like a lot of $ (I know 'yota labor isn't cheap). Also the problems you're describing are very, very rare (eg. mkiv TT driveshaft u-joints just don't bend - never seen this happen even at high boost with wheel hop - I've seen several driveshafts that look like licorice in the middle, but no bent u-joints). Although the problems are rare, it seems they did happen - to your Supra. Good luck with all of the repairs and I hope it all runs great when they're done.

Oh, and the bent u-joint doesn't fit with the symptoms you described above *shrug*.
__________________
Phil '94 Supra Turbo, 6spd, 'APU'+
Displacement is no replacement for boost.
Life begins at 30psi.


NB: Please consider posting any help requests in a new thread instead of asking me for help privately. About 99.9+% of the time, private help requests end up covering great information that could be very valuable to other forum members. If you have a good reason for needing the help request to be private, I'll consider it. If not, then why not give everyone else the opportunity to pitch in too, and/or learn from the information? Remember, there's no such thing as a dumb question. We're all here to help within this family of Supra owners.

Last edited by pwpanas; 05-12-2010 at 01:52 AM.
pwpanas is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
chatter, clutch, flywheel, horsepower, performance, problem, tranny, transmission

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS Problem? rasclaat_98 MKIII Supra 6 12-13-2010 09:53 PM
speed sensor problem nadircicek Non-Generation Specific Questions 8 10-09-2009 06:58 PM
electrical problem! I think!!!!!help!! Boostcrazy61 MKII Supra 0 08-21-2009 01:08 AM
found the problem brs86supra MKIII Supra 0 05-02-2006 04:42 PM
Boost Problem, I Guess nonstop213 MKIII Supra 0 02-23-2006 07:32 PM


All times are GMT. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87