Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-21-2010, 03:12 AM   #1
turbonicsperformance
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2010
Location: sarasota fl
Posts: 194
turbonicsperformance is on a distinguished road
Default having problems someone please help!!

alright i recently got a 1986.5 supra na 5 speed and im finding it a bit confusing alright here it goes
problem 1 i have no spark i would like to test my igniter which im pretty sure is the problem but my haynes manual says that the igniter/coil setup i have is actually for a 1983 to 1985 model and that there is no way to test the coil from a 86 and the coil it shows is
WAY different than what i have
problem 2 check engine light? is there actually a light because i know in the cars we work on (usually 1990 or newer) if you dont see a check engine light when the ign is on car is off it means the ecm is not registering but ive been staring at my dash for 30 minutes and dont see any engine light just coolant battery oil if you could show me a pic it would be much appreciated
thank you for any help im sure my problems just arent addressed in my manual as its a half year model and that tends to happen
turbonicsperformance is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2010, 02:22 PM   #2
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

The 7M-GE uses an individual coil unlike the 7M-GTE, the diagnosis is similar to the '86 MKII, IIRC.

Yes, of course there is a heck engine light. It's located with a couple other by the "door ajar" indicator toward the center of the cluster. It is used for checking for diagnostic codes and you're right, it should be on when the key is ON but the car OFF. It is NOT on while the car is running while diag codes are present, except for under a few circumstances, you need to check them manually when you are having trouble whether you've seen the light come on briefly or not. See the MKIII FAQ for a thread with the details.
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2010, 03:04 AM   #3
turbonicsperformance
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2010
Location: sarasota fl
Posts: 194
turbonicsperformance is on a distinguished road
Default

thanks got it all figured out and running great my engine fuse was in and good but the wires at the terminal were loose and the check engine light has been rubbed to black on my car instead of the stock white so i didnt see it thanks though
turbonicsperformance is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2010, 05:08 AM   #4
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

Wow... I just read your other thread... 900RWHP huh? A LOT less bravado would be well advised if you need to ask questions like this.
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems problems problems.... 86SupraMan MKIII Supra 5 02-04-2008 04:28 PM
Starting problems and accleration problems! alekjame22 MKIII Supra 6 03-17-2007 11:19 PM
Oil leak problems adellicson MKIII Supra 1 03-04-2007 10:11 PM
random dying problems (1989 n/a) thechori MKIII Supra 11 11-06-2006 05:03 AM
problems, problems, and problems tone loc MKIII Supra 6 09-06-2006 05:35 AM


All times are GMT. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86