Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2008, 01:45 AM   #1
dumbass
Stock
 
Join Date: Feb 2008
Location: ruffin, nc
Posts: 8
dumbass is on a distinguished road
Unhappy Many problems

Aight i have a 90 n/a 5 speed and i just got the head gasket changed and then when trying to get it started after it didn't want to but i had a friend look at it and it was the fuel switch so problem solved. Well then it sat for a while again and well now just to get it started i have to jump it off and it still takes a few cranks to start it. Besides that i have to have the gas pedal all the way down and as soon as i let off the gas it dies. The whole time that i have it running I see nothing but white smoke coming out the exhaust and i mean a hell of a lot of white smoke it filled up my mother-in laws front yard and well i just have no idea what to do to fix my baby girl. Also if it helps i chanded the distributer cap, rotor, spark plugs and wires with in the past few months and the old ones were covered in oil and either not gapped white or just covered in crap so any and all help will be much appriciated.
Dumbass
dumbass is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 02:27 AM   #2
FunWheelDrive
Stock
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary Alberta/
Posts: 17
FunWheelDrive is on a distinguished road
Default

If it's that much white smoke dude.. it's head gasket, the reason it won't run is because coolant is pooring into the cylinders. Look at the oil and see if it's a milky colour. And do a compression test.
FunWheelDrive is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 03:33 AM   #3
dumbass
Stock
 
Join Date: Feb 2008
Location: ruffin, nc
Posts: 8
dumbass is on a distinguished road
Default

the oil is fine a lil dirty but other than that its fine i was thinking it had to do with valve poblems or something like that maybe the timing but like i said i don't know but i forgot to say that the oil stinks its not sweet smelling at all and the spark plugs are covered in oil i mean dripping so to me it seems that nothing is wrong with the coolant system also the level doesn't change as far as the coolant level goes so idk.
dumbass is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 12:10 PM   #4
mkiiisupra
Lexus & 550's
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas, NV
Posts: 570
Blog Entries: 1
mkiiisupra is on a distinguished road
Default

http://www.toyota-supra.info/forums/...ark-plugs.html
That will help you on the oil coated sparkplug however thats not what is effecting you turning over.... id say your HG didnt seal properly
__________________
1990 Toyota Supra Turbo A/T
------------------------------------------------
Questions about oil? take a look http://www.supramania.com/aehaas/
mkiiisupra is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 09:22 PM   #5
dumbass
Stock
 
Join Date: Feb 2008
Location: ruffin, nc
Posts: 8
dumbass is on a distinguished road
Default

Yea i looked at that it helped a lot but the electrod is covered with the oil or fouled really bad and again i forgot to say something. The car has been sitting for quite some time so maybe its the gas but I don't know at this point. I'm almost ready just to drop a new engine into it just to get it running again because I really need a running car and hell why not make it my Supra.
dumbass is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 09:45 PM   #6
mkiiisupra
Lexus & 550's
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas, NV
Posts: 570
Blog Entries: 1
mkiiisupra is on a distinguished road
Default

I have had a inch of oil in the well and no problems with not getting spark.

However the slightest bit of water in there and g/l starting it lol
__________________
1990 Toyota Supra Turbo A/T
------------------------------------------------
Questions about oil? take a look http://www.supramania.com/aehaas/
mkiiisupra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Want to buy a Supra, though having some problems finding one. Cypherbku MKIV Supra 3 03-03-2009 01:45 AM
problems problems problems.... 86SupraMan MKIII Supra 5 02-04-2008 04:28 PM
Starting problems and accleration problems! alekjame22 MKIII Supra 6 03-17-2007 11:19 PM
Oil leak problems adellicson MKIII Supra 1 03-04-2007 10:11 PM
problems, problems, and problems tone loc MKIII Supra 6 09-06-2006 05:35 AM


All times are GMT. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86