Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > General Discussions > Non-Generation Specific Questions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2005, 01:03 PM   #1
Kristamarie
Stock
 
Join Date: Oct 2005
Location: Saginaw, Michigan
Posts: 10
Kristamarie is on a distinguished road
Exclamation Supra Wiring/Fuse Problems Need Help!!!

I have been having some problems with my 86 Supra. The windows, reverse lights, and the heater/rear defogger are failing. Everytime I put in a new fuse it pops! Heard some rumbling in the dash just before the fuse had popped the first time. Can any one give me some info before i take my dash apart? Please help me!

Thanks,
Krista
Kristamarie is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2005, 01:59 PM   #2
SupraMan1784
SP58GT
 
Join Date: Jun 2005
Location: Dirty Jerz
Posts: 691
SupraMan1784 is on a distinguished road
Default

rumbling...? never heard that before, u might have a short somewhere coming from teh fuse box....thats my diagnostic...check connections...
__________________
Now: Saving for an MKIV
Broken Rides:
(Sold) 91 supra turbo 5speed with a 1jzgte motor
421whp 400(399) ft*lbs of torque on tap @ 15 psi

"Always outnumbered, never outgunned."
SupraMan1784 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2005, 01:43 AM   #3
roadtalontsi
Stock
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
roadtalontsi is on a distinguished road
Default

yes you have a short circuit (to ground). either a wire or a connector cut or something to make contact with ground (chassis or negative) or a motor (the load for the circuit) doesn't have enough resistance. Either way theres not enough resistance in the circuit to keep the current below what its fused for. Whatever you do dont just put a bigger fuse in. The factory already has a 30% lee-way just incase of spikes. Basically your going to need a voltmeter at the least to tackle this one, the only problem is that you need to know how to use it. Im going to take a wild guess and say its probabably window switch related. but thats just because i know window switches fail quite often on other vehicles.

Sorry for the essay. If you can get a wiring diagram or manual i can probably help you further.

Last edited by roadtalontsi; 10-19-2005 at 01:47 AM.
roadtalontsi is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2005, 01:01 PM   #4
Kristamarie
Stock
 
Join Date: Oct 2005
Location: Saginaw, Michigan
Posts: 10
Kristamarie is on a distinguished road
Default

Thanks for your suggestion. I do have an ohm/voltmeter and the diagram is somewhere in the basement, just need to look for it. ghettie had the same problem and I was hoping he finally figured it out and posted something to the web. I am not looking forward to isolating all the circuits to locate the problem, but I will start with the windows. I am bought the car over two years ago and i am hoping that the previous owner didn't change any of the wiring, so the schematics will be exact. I appreciate your help.

If anyone else has any ideas, I appreciate all of your input.
Kristamarie is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 12:45 PM   #5
Kristamarie
Stock
 
Join Date: Oct 2005
Location: Saginaw, Michigan
Posts: 10
Kristamarie is on a distinguished road
Default

Can anyone tell me what is fed by the yellow Gauge(15) fuse wire in the connector? I traced the short to that wire and removed it from the connector, but the diagrams I have don't tell me where it feeds to. I now have windows and the fan blower works, but no back up lights, rear defogger, gauges or heat.
Kristamarie is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 04:27 PM   #6
toyota_guru
Intake
 
toyota_guru's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ohio
Posts: 34
toyota_guru is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Kristamarie
I have been having some problems with my 86 Supra. The windows, reverse lights, and the heater/rear defogger are failing. Everytime I put in a new fuse it pops! Heard some rumbling in the dash just before the fuse had popped the first time. Can any one give me some info before i take my dash apart? Please help me!

Thanks,
Krista
pull the fuse block out, supras had a problem of leaking at the bottom of the windshield and the water would corrode the back of the fuse block. I replaced quite a number of fuse blocks while working at the toyota dealership because of this problem. it really wreaks havoc on the electrical system, very hard to diagnose if you don't know about the leaking problem.
__________________
Not even close to stock!
toyota_guru is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2005, 04:34 PM   #7
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

I have a similar problem...my interior lightsa dont work (by the rearview), the ones in the visors work fine thou. and my factory clock comes on and off. and i was trying to install the stereo and i tested every wire in there and none were powered. the previous owner installed/removed an aftermarket stereo before i got the car. But...i was guessing it was a fuse. but i am missing the cover with the diagram on it. so could anyone help me with this, or tell me whee to find it?
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2005, 09:43 PM   #8
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

some had a radio fuse in the kickpanel
others had the fuse in the block in the engine bay... try the kickpanel first for power for the stereo
as for int lights... replace teh fuse and see if it goes poof again
__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2005, 09:54 PM   #9
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

The problem is i dont have the fuse panel cover so i dont know which fuse to look at. there was like 30 under there and im not taking all of them out. Unless i cant find the fuse block diagram somewhere
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2005, 10:03 PM   #10
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Want to buy a Supra, though having some problems finding one. Cypherbku MKIV Supra 3 03-03-2009 01:45 AM
Dream Offer Karma_Supra MKIV Supra 22 10-17-2007 04:04 PM
86 supra problems dom747 Non-Generation Specific Questions 1 11-06-2006 03:52 PM
New Supra...lots of little problems. TxSpeedBoy Non-Generation Specific Questions 12 02-07-2006 03:32 PM
small problems with 85 supra... castle77 Non-Generation Specific Questions 0 09-07-2005 06:48 AM


All times are GMT. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86