Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2006, 09:34 AM   #1
noredline
Stock
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Posts: 13
noredline is on a distinguished road
Angry getting wierd error code and need general advice please

I have an 89T that was throwing an error code of 51, was having some rough idle and would idle around 1700RPM or so, ordered a new TPS and installed tonight, issue still exists. However now it appears to be throwing an error code of 11....which puts me in a WTF!!! mode, I have found nothing in regards to error code 11. It blinks once waits about 2-3 seconds blinks again waits 5-6 seconds and repeats. Checked TSRM and nothing. When I lay on the gas pedal it slowly goes up, once it hits 2000-2500 it sputters a bit then at about 3000RPM clears up. Im leaning towards new ECU due to the previous error code being 51, which leads me to my next question, can I use an ECU from any MKIII that is a manual tranny turbo, or only my specific year of my car? Any help in this whole dibacle of mine is very much appreciated.
noredline is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2006, 05:39 PM   #2
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

Its not your ECU. If your getting a code 11, Its a loose battery cable or ground. Check those out. The code 51 I believe is just your A/C switch or something like that. As for the poor running, Just get new plugs and wires. If that doesnt help, Start checking other things. Always do that first tho.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2006, 05:55 PM   #3
noredline
Stock
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Posts: 13
noredline is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Isphius
Its not your ECU. If your getting a code 11, Its a loose battery cable or ground. Check those out. The code 51 I believe is just your A/C switch or something like that. As for the poor running, Just get new plugs and wires. If that doesnt help, Start checking other things. Always do that first tho.
The plugs and wires are new, were replaced by my friend who was the previous owner, but just in case i will get new ones, what are the recomended kind....NGK Iridiums?
noredline is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2006, 05:42 AM   #4
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

If you feel like paying for them. I dont believe in expensive spark plugs. Just get the ones from pepboys. Dont get the super cheap ones as the electrodes start to wear out and break off. Just get the ones that are like 4$ each.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2006, 09:07 AM   #5
noredline
Stock
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Posts: 13
noredline is on a distinguished road
Default

UPDATE:

So I decided to check the timing, took the timing cover off and the friggin timing belt is hanging half way off the damn cam gears, could this be the problem to all my issue?....im leaning towards yes
noredline is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 12:29 AM   #6
marc
12psi boost
 
Join Date: Jun 2006
Location: salem mass
Posts: 329
marc is on a distinguished road
Default

on this issue, i got a code 52 and in school the program we use doesnt register anything under code 52. and im 100% sure it was a 52. and my anti lock break light stays on all the time. and when i start my car sumtimes if it isnt warmed up it will idle high but go down if i drive or let sit for a min or 2

any suggestions?
marc
__________________

nothing but the best
-mods- so far
K&N intake fipk
3" megan downpipe
3"turbo elbow
4 washers on the wastegate
highflow cat
short shifter
89+ front bumper, pic soon to come
many more upgrades soon
marc is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:37 AM   #7
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

Yes, That could be bad haha. Replace the belt anyway, Because its probably effed up now.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 06:23 AM   #8
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

LMAO... yeps i think ya belt is naffed mate haha

code 52 = knock sensor
do another diagnostic and verify the codes

codes can be found under EFI at... www.cygnusx1.net/supra
__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86