Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2018, 10:30 PM   #1
Suprafan69
Stock
 
Join Date: Jun 2018
Location: Missouri
Posts: 2
Suprafan69 is on a distinguished road
Default Need help with my 89 turbo no power to fuel pump

Hereís the scenario, I was about 200 miles from home when I started blowing the fuel pump fuse at the under hood fuse block. As I was driving it kept blowing the 15 amp fuse, so I went to a 30 amp to try to make it home (I know that using a bigger fuse is bad but I needed to get home. So I had the wiring harness rebuilt and got most back together, but no power to fuel pump. Looking for ideas to repair it. What is the next part that can make it lose power to fuel pump
Suprafan69 is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2018, 12:44 PM   #2
yale
Stock
 
Join Date: Oct 2015
Location: CT
Posts: 24
yale is on a distinguished road
Default

To clarify, by running the 30amp fuse you damaged the wiring and had the wiring redone? I would continue to look at that as the first step.

I believe the fuel pump doesn't come on with the ignition (i.e. turn the key and hear the pump run - I wish it did). It starts as the engine starts (someone can correct me if that is wrong).

Can you straight wire the pump (direct from the battery) and hear it run? That will tell you if the pump is even good. It could be the pump is bad and drawing more power than it should in order to run, hence killing your fuses.
yale is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2018, 01:45 PM   #3
Suprafan69
Stock
 
Join Date: Jun 2018
Location: Missouri
Posts: 2
Suprafan69 is on a distinguished road
Default

It wasnít the 30 amp fuse that fried the wiring harness. The short in the wiring harness was why I had to use 30 amp fuse. When I put power to the fuel pump it worked. The fuel pump does kick on when the key is in the on position. Iím hoping to find someone who can tell me what Parts could be failing. Iím thinking a fusible link. Does the fuel pump wiring go through the ECU? Maybe I fried the ECU? Thanks for your help
Suprafan69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo or NA oil pump? carl johansson MKIII Supra 1 12-31-2011 05:17 AM
Fuel pump na vs turbo Sonyps307 MKIII Supra 1 06-16-2011 04:59 PM
Fuel Pump went out? teedoff00 MKIII Supra 4 05-17-2010 03:48 AM
Power Steering Pump Pulley trevor217 MKIII Supra 4 05-17-2009 09:28 PM
fuel pump mounting bracket GremlinMKIII MKIII Supra 4 09-06-2007 08:08 AM


All times are GMT. The time now is 10:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86