Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2010, 04:32 AM   #1
7mslipnslide
Stock
 
Join Date: Jul 2010
Location: NorCal
Posts: 1
7mslipnslide is on a distinguished road
Question New to forums, engine won't fire.

Hello folks! I've got an '89 7M-GTE that won't run. Long story short, I just fixed a code 52, buttoned everything back up, and it won't fire. It's setting a code 12. It has been hesitating randomly under load for a while, getting progressively worse, but it never set a code 12 until now. Only the number 3 coil pack is getting spark, and I switched the igniter and got the same result. I checked the engine ground and it's tight and intact. I checked the wiring to the CPS and it seems fine. I'm thinking the CPS took a crap. I searched the forums, but couldn't find much on code 12 other than TSRM links. What I'm wondering is, has anyone else had this problem or am I barking up the wrong tree? It is quite and expensive tree, after all. Any help would be fantastic. It's been a couple weeks since I've been able to drive it, and I'm getting withdrawals.

Thank you in advance,
---Nick
7mslipnslide is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2010, 10:16 PM   #2
Bru
3" Exhaust
 
Bru's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tampa Bay
Posts: 150
Bru is on a distinguished road
Default

Check the CPS side of the harness with an ohm meter. 140 to 180 Ohms with the probe touching the lower right first (G-, or ground), then touch the other probe to the other 3 in turn. should read 140 to 180 Ohms each time. A Supra repair manual is a good invesment. Make sure the engine wiring harness
ground wire bundle is tight. Its located where the EGR VSV valve is mounted low on the intake manifold.
I had some strange engine problems one time because the bolt was only hand tight (intermittent ground).

Last edited by Bru; 07-18-2010 at 06:10 AM.
Bru is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
7mgte, code 12, cps, no start, wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rebuilt hard to crank (high engine resistance); need advice cbrewster MKIII Supra 4 09-28-2009 05:52 PM
problem seperating engine from manual tranny Gengus MKIII Supra 7 01-29-2008 12:10 AM
my 1995 supra engine wont fire gkhawk Non-Generation Specific Questions 6 08-25-2006 10:58 PM
Keeping Engine Cool mrnickleye Supra FAQ 0 06-04-2005 11:02 PM


All times are GMT. The time now is 07:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86