Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2009, 04:30 AM   #1
87-POSupra
Stock
 
87-POSupra's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: washington
Posts: 16
87-POSupra is on a distinguished road
Default auto transmission issue

i put a new motor and transmission in my car from japan. the motor was perfect but the transmission wouldnt do anything. put it any gear and it didnt do anything so i pulled it out and put a different transmission and torque converter in it. still did the same thing. i just put another transmission and still nothing. im thinking im on a string of bad luck but if you have any ideas let me know.
87-POSupra is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2009, 05:06 AM   #2
Vacationtime247
3" Exhaust
 
Join Date: Feb 2009
Location: Muncie, IN
Posts: 86
Vacationtime247 is on a distinguished road
Default

A few quick ideas and I'm not trying to sound like some smart a$$.

1. Check the fluid level and if it has a filter installed.

2. Make sure the linkage is installed between the transmission and the shifter.

3. Is the driveshaft connected

4. Make sure the engine flywheel is connected to the torque converter
VT247

Quote:
Originally Posted by 87-POSupra View Post
i put a new motor and transmission in my car from japan. the motor was perfect but the transmission wouldnt do anything. put it any gear and it didnt do anything so i pulled it out and put a different transmission and torque converter in it. still did the same thing. i just put another transmission and still nothing. im thinking im on a string of bad luck but if you have any ideas let me know.
Vacationtime247 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2009, 05:12 AM   #3
87-POSupra
Stock
 
87-POSupra's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: washington
Posts: 16
87-POSupra is on a distinguished road
Default

i have tripple checked everything. ive done the transmission a few times now. the only thing that im a little iffy on is the fluid but im gonna double check it tommorow and try some more troubleshooting.
87-POSupra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
86.5 auto transmission removal HELP!!! elmer MKIII Supra 13 04-06-2010 11:41 PM
HELP PLEASE Nick0887 Non-Generation Specific Questions 4 02-28-2009 07:26 AM
Auto Transmission Swap big_kahuna89 MKIII Supra 1 06-13-2008 12:13 PM
Auto to Manual transmission? dannydavi MKIII Supra 19 05-18-2007 06:33 AM
Buzzing Auto transmission MattJ MKIII Supra 2 02-21-2006 10:40 AM


All times are GMT. The time now is 01:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86