Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2008, 04:08 AM   #1
panblackrose
Stock
 
panblackrose's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 12
panblackrose is on a distinguished road
Default No Power At All: Suggestions...

I began by trying to replace my bad starter with a new one. Big mistake, seeing as my big hands wont fit in next to the second bolt. I had the first bolt off (the easy to reach one), and the two connections to the starter off. I put everything back so a shop could do the starter, and I have no power at all.
The motor is a JDM 7mgte with 40,000 miles on her. The body has 177,xxx and R154. I checked all of the fuses under the hood on the driver side, and the driver side kick panel, they're fine. I checked the cables on the battery, they're not too corroded and the terminals are alright. I will be replacing them both. I need to check the fuse box wire to see if it is corroded as well. My next step will be to connect a ground from the neg. terminal to a ground on the engine and see if I can get lights or something.
Any and all suggestions are welcome and much appreciated. I am combing through the Hanes Repair Manual, TEWD, and TSRM for schematics and other helpful tid-bits as well. I have read quite a few posts on the dead car issue, hence my course of action up to now. My last question is, is there a main relay or fuse I am missing? Everything worked just fine before I tried this and I only disconnected the battery, the two wires to the starter (the square plug and the signal wire), and the easier to reach bolt. I put them all back in properly...
__________________
NGHTY 89! No boost for you!
panblackrose is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 04:29 AM   #2
supramacist
1000whp postwhore
 
supramacist's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Escape from the Prison Planet
Posts: 1,356
supramacist is on a distinguished road
Default

Pull codes.

Cygnus X1 Home Page
supramacist is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 02:53 PM   #3
panblackrose
Stock
 
panblackrose's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 12
panblackrose is on a distinguished road
Default

The car does not have power to even do that. The battery is fine. I'm going to run some cables from the battery to a better ground to see if I get anything...
__________________
NGHTY 89! No boost for you!
panblackrose is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 04:41 PM   #4
CyFi6
3" Exhaust
 
Join Date: Oct 2007
Location: SLO
Posts: 234
CyFi6 is on a distinguished road
Default

Are you sure your red B+ wire going to the starter isnt grounded out? If that was touching a ground in any way it would cause a lot of issues
CyFi6 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 09:38 PM   #5
j3pz
500whp yet?
 
Join Date: Nov 2005
Location: Mechanicsville, MD, US of A, 20659
Posts: 1,060
j3pz is on a distinguished road
Default

yes make sure you didnt install the grounds on the starter or the B+ on with the grounds. the grounds get installed on the intake manifold
__________________
88 N/A w/ 5spd - stock - not running, bhg
87 turbo/targa w/ 5spd- fidanza light weight flywheel, new oem slave cylinder, apexi air filter, no ac and no heat
j3pz is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 10:41 PM   #6
panblackrose
Stock
 
panblackrose's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 12
panblackrose is on a distinguished road
Default

That would cause the entire car to not have electricity? I will be taking a multimeter to her later... It looks like the 10 gauge wire going to the fuse box has become disconnected, when the rubber stretched and pulled apart the corroded wire. I wont know until tonight though.

As for the grounds, I rewired it exactly as it was before I touched it, but there were no grounds running to the manifold...
__________________
NGHTY 89! No boost for you!
panblackrose is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 11:12 PM   #7
supramacist
1000whp postwhore
 
supramacist's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Escape from the Prison Planet
Posts: 1,356
supramacist is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by j3pz View Post
yes make sure you didnt install the grounds on the starter or the B+ on with the grounds. the grounds get installed on the intake manifold
Ya it wouldn't work if you did this. he's probably right.

Edit. It doesn't have to be grounded to the mani.
It just seems to be s.o.p. .
supramacist is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 01:39 AM   #8
CyFi6
3" Exhaust
 
Join Date: Oct 2007
Location: SLO
Posts: 234
CyFi6 is on a distinguished road
Default

There are no ground leads off the starter, it grounds itself though the transmission bell housing
CyFi6 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2008, 03:15 AM   #9
j3pz
500whp yet?
 
Join Date: Nov 2005
Location: Mechanicsville, MD, US of A, 20659
Posts: 1,060
j3pz is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by supramacist View Post
Ya it wouldn't work if you did this. he's probably right.

Edit. It doesn't have to be grounded to the mani.
It just seems to be s.o.p. .
i only say the mani cause thats what ive always heard. but realistically no it doesnt have to be grounded there.
__________________
88 N/A w/ 5spd - stock - not running, bhg
87 turbo/targa w/ 5spd- fidanza light weight flywheel, new oem slave cylinder, apexi air filter, no ac and no heat
j3pz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no spark chrism8799 MKII Supra 6 12-08-2008 12:38 AM
only starts by jump start ItsnotmySupra MKII Supra 6 04-27-2008 04:14 AM
Lsd RussianMK3 Drifting 6 12-10-2006 05:42 PM
Ghetto is a good seller ARZ Buyer/Seller ratings 0 11-15-2006 11:58 PM


All times are GMT. The time now is 04:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86