Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > General Discussions > Supra FAQ

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-28-2006, 05:00 PM   #11
lifesnotfair
3" Exhaust
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 169
lifesnotfair is on a distinguished road
Default Yeh...

My car died on me last night. I called my sister's husband and he pulled me with a cable (illegal here, but didn't wanna pay tow truck). I did the diagnostic today, I have codes 42 and 43. I know 42 is because I removed speedocable.

So 43 is what made my car suddenly shut off last night.. or at least I think so... gonna check some stuff with the multimeter, but I'm no good at this stuff. =(
__________________
'88 N/A automatic, looks, runs and feels like NEW!
lifesnotfair is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 06:35 PM   #12
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

my car is also blinking 42 and 43.....but only when i start it, and turn it back off and then put the key to on again. It runs fine thou. im guessing 42 is cause my speedo is broken, but what exactly does 43 mean?
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 08:34 PM   #13
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

code 43 is starter signal, no starter signal

http://www.cygnusx1.net/supra/librar...fi/FI_028.html

enjoy
__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2006, 04:00 PM   #14
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

I did read that, but what exactly does it mean? my starter works fine. is it perhaps because i removed the alarm and grounded the start wire? do i even need to fix that?
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2006, 04:02 PM   #15
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

my car also died sometimes...i had a loose ground wire. couldnt figure it out for sh1t. just a little bit of info. haha.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2006, 06:09 AM   #16
SupraSaver87
3" Exhaust
 
SupraSaver87's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Manitoba
Posts: 150
SupraSaver87 is on a distinguished road
Question *blink**Pause**Blink**Long pause* -repeat-

I got what I think to be error code 11, however there isn't a code 11 in that manual. Wonder if someone could help me out with this one. Although my CDS (Possible standing for Computer Diagnostic System) fuse is blown.

I don't get a check engine light when driving, or when sitting with ignition set to "on".
__________________
My Ride: http://www.cardomain.com/ride/2351563

Our Supra’s, which art in the driveway,
Hollowed be thy power, thy mods are great, thy speed endless,
On the road or at the track. Give us this day free of cops,
And forgive us our impound charges, as we forgive those who are slow.
And lead us not into speed traps, and deliver us from the interceptors,
For thine is our car, the power, and the glory…forever and ever….amen.
SupraSaver87 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2006, 08:03 AM   #17
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

momentary interruption of power supply to ecu

check all grounds, battery to chassis and grounds on the manifold as they may be broken or crappy connection
__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2006, 04:43 AM   #18
khills
Stock
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, BC
Posts: 10
khills is on a distinguished road
Default

i was driving on the highway for about 5 or 6 mins (city driving 10 mins before highway) and the check engine light came on. after leaving the car parked for 2 hours, i started it up and it was off...untill iw as on the highway for, again, 5 mins. I got home, turned the engine off, took the keys out and restarted the engine, and it didnt come on..

tryed to figure out that E1 and T thing...i dont know what im doing though, i THINK i know what cable to play with..but i dont know which is T and which is E1....even if i do, will the code show up if the light doesnt come on until the highway?

(1986)
khills is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2006, 08:59 AM   #19
suprra_girl
7M POWAH! ;)
 
suprra_girl's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 2,312
suprra_girl has a spectacular aura aboutsuprra_girl has a spectacular aura about
Default

sounds like code 52 which is knock sensor, check to make sure your plugs aren't broken and that (if turbo) both are plugged in (if na) that "the" knock sensor is plugged in

get a piece of wire and you should have to open the lid on the diagnostic box, inside the lid is a diagram of what each pin is, there you should find where te1 and e1 is

if ever you do a diagnostic and you have put the wire in but your check engine light stays lit and doesn't blink thats because the wire has not made firm connection in both of the terminals
__________________
Please use the forum to ask your questions as they will get replied to much faster than pming me

Pics of my build.

"Good girls are just bad girls that don't get caught"

Do a diagnostic first!
suprra_girl is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2006, 01:15 AM   #20
khills
Stock
 
Join Date: Jul 2006
Location: Richmond, BC
Posts: 10
khills is on a distinguished road
Question

call me stupid, but i cant find a thing that talks about the knock sensor, even online all i get is 1992 and newer...i dont know where the thing is..

(it couldnt have been my gas cap not fully tightened could it? i saw today that it hadnt been tighened all the way till it snapped. I know the newer cars have that problem connected to teh 'check engine' but im not sure if the older models do)
khills is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did a diagnostic. redmaro MKIII Supra 5 02-04-2007 04:43 AM
diagnostic scanner sd88supra MKIII Supra 1 12-08-2006 03:38 AM
1995 Supra EGR Diagnostic??? johnlijo Non-Generation Specific Questions 1 02-26-2006 10:18 PM


All times are GMT. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86