Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIV Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2014, 06:28 PM   #1
wildman103
Stock
 
Join Date: Dec 2012
Location: landisburg pa
Posts: 15
wildman103 is on a distinguished road
Default GTE swap issues

I just finished swapping out my car with a GTE and i bought all compatible parts, when i go to start my car theres no spark, not even a faint spark from any cylinders, i ruled out coil packs and cam sensor because there completely new, the coil pack ground is new and secure all my grounds are clean and tight and I've tested all of them im starting to lose my mind, i tried the trick of spinning the cam sensor and didnt hear anything or see any spark, and i checked the voltages to the coil packs and igniter and have 12V where needed, i just purchased another igniter, only to see if thats the problem, but when i turn the key to the on position my engine light doesnt come one, and when the 7mge was running it did, is that a sign of ecu problems, because i tested all ECU voltages from the online TSRM and there all where they need to be, and i have i couple of wire ends behind my dash that i have no clue where they go, ones red with black spots ones orange and green with black spots and the last is blue with red line, any help thanks
__________________
1988 Toyota Supra Turbo
GS Intercooler
HKS 22mm Intake
wildman103 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2014, 11:01 AM   #2
pwpanas
Supra Owner
 
pwpanas's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: GA, USA
Posts: 2,209
pwpanas is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by wildman103 View Post
I just finished swapping out my car with a GTE and i bought all compatible parts, when i go to start my car theres no spark, not even a faint spark from any cylinders, i ruled out coil packs and cam sensor because there completely new, the coil pack ground is new and secure all my grounds are clean and tight and I've tested all of them im starting to lose my mind, i tried the trick of spinning the cam sensor and didnt hear anything or see any spark, and i checked the voltages to the coil packs and igniter and have 12V where needed, i just purchased another igniter, only to see if thats the problem, but when i turn the key to the on position my engine light doesnt come one, and when the 7mge was running it did, is that a sign of ecu problems, because i tested all ECU voltages from the online TSRM and there all where they need to be, and i have i couple of wire ends behind my dash that i have no clue where they go, ones red with black spots ones orange and green with black spots and the last is blue with red line, any help thanks
Are you using the TSRM? You should have both the 'Engine' and the 'Electrical' TSRMs handy for the project you're attempting...

I'd suggest starting with the ignition troubleshooting section of the Engine TSRM. Oh, check the Electrical TSRM for the colors of the wires you've got hanging behind the dash too.

Here's a starting point:
http://www.supracentral.com/foundation/mkiv-tsrm/
http://myweb.usf.edu/~cbmurphe/95tsrm.rar
http://www.qoke.net/supra/95tsrm.rar
http://www.2jzgarage.com/2012/01/97-...ervice-manual/


Here are the Toyota part numbers (there's no substitute to having the book right next to your car):

1993.5
00400-RM343-U1 VOL 1 REPAIR
00400-RM343-U2 VOL 2 REPAIR
00400-RM347 ATM OVERHAUL
00400-WD174 COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-14500 OWNERS MANUEL
1994
00400-RM359-U1 VOL 1 REPAIR
00400-RM359-U2 VOL 2 REPAIR
00400-RM391 ATM OVERHAUL
00400-WD182 COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-14507 OWNERS MANUEL
1995
00400-RM408-U1 VOL 1 REPAIR
00400-RM408-U2 VOL 2 REPAIR
00400-RM391 ATM OVERHAUL
00400-WD219 COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-14514 OWNERS MANUEL
1996
00400-RM444 REPAIR
00400-RM391 ATM OVERHAUL
00400-RM481 REPAIR SUPPLEMENT
00400-WD253 COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-14523 OWNER MANUEL
1997
00400-RM502 REPAIR
00400-RM391 ATM OVERHAUL
00400-WD274 COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-14525 OWNERS MANUEL
1998
00400-RM587-U1 VOL 1 REPAIR
00400-RM587-U2 VOL 2 REPAIR
00400-EWD326U COLOR WIRE DIAGRAMS
00400-OM14528U OWNER MANUEL

OTHER BOOKS OF INTREST:
00400-NC096 NEW CAR FEATURES 93.5 SUPRA{EXCELLENT}
00400-NC109 NEW CAR FEATURES 1995
00400-NC120 NEW CAR FEATURES 1996
00400-NC132 NEW CAR FEATURES 1997
00400-NCF150U NEW CAR FEATURES 1998
00400-BRO42 COLLISION REPAIR MKIV

00400-RM767E WIRE HARNESS PLUG AND TERMINAL BOOK
__________________
Phil '94 Supra Turbo, 6spd, 'APU'+
Displacement is no replacement for boost.
Life begins at 30psi.


NB: Please consider posting any help requests in a new thread instead of asking me for help privately. About 99.9+% of the time, private help requests end up covering great information that could be very valuable to other forum members. If you have a good reason for needing the help request to be private, I'll consider it. If not, then why not give everyone else the opportunity to pitch in too, and/or learn from the information? Remember, there's no such thing as a dumb question. We're all here to help within this family of Supra owners.

Last edited by pwpanas; 04-17-2014 at 01:07 AM.
pwpanas is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 07:58 PM   #3
wildman103
Stock
 
Join Date: Dec 2012
Location: landisburg pa
Posts: 15
wildman103 is on a distinguished road
Default

I'm sorry I'm running an 88 Toyota but I now have spark but only in cylinders 2 and 5 but when I spin my CPS my injectors open, my problem before was a bad ecu but now I'm not sure I checked coil packs and their good all sets are doing the same thing I check continuity between ecu plugs and sensor plugs everything checks out both igniters have the same result so how do I test to see if it's an ecu problem or CPS any ideas would be great, also I cleaned all grounds and grounded coil packs, any help would be greatly appreciated
__________________
1988 Toyota Supra Turbo
GS Intercooler
HKS 22mm Intake
wildman103 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2014, 03:07 AM   #4
pwpanas
Supra Owner
 
pwpanas's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: GA, USA
Posts: 2,209
pwpanas is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by wildman103 View Post
I'm sorry I'm running an 88 Toyota but I now have spark but only in cylinders 2 and 5 but when I spin my CPS my injectors open, my problem before was a bad ecu but now I'm not sure I checked coil packs and their good all sets are doing the same thing I check continuity between ecu plugs and sensor plugs everything checks out both igniters have the same result so how do I test to see if it's an ecu problem or CPS any ideas would be great, also I cleaned all grounds and grounded coil packs, any help would be greatly appreciated
Troubleshooting the spark is right in the TSRM (engine). Have you followed those steps?
__________________
Phil '94 Supra Turbo, 6spd, 'APU'+
Displacement is no replacement for boost.
Life begins at 30psi.


NB: Please consider posting any help requests in a new thread instead of asking me for help privately. About 99.9+% of the time, private help requests end up covering great information that could be very valuable to other forum members. If you have a good reason for needing the help request to be private, I'll consider it. If not, then why not give everyone else the opportunity to pitch in too, and/or learn from the information? Remember, there's no such thing as a dumb question. We're all here to help within this family of Supra owners.
pwpanas is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7mgte swap vs 1jz swap Supra Saiyan MKIII Supra 15 04-24-2012 02:58 AM
2jZ-GE to JDM 2JZ-GTE swap? livestrongroadie MKIV Supra 2 01-29-2012 03:18 AM
MKIII 1JZGTE Swap How To! Pic Heavy Travis89Turbo MKIII FAQ 12 03-16-2011 05:22 PM
all their is to know for a 7mgte swap mkiii<3 MKIII Supra 0 10-03-2010 10:23 AM
1JZGTE swap question supradaddy0803 MKIII Supra 1 04-12-2007 04:56 PM


All times are GMT. The time now is 07:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87