Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2006, 05:13 PM   #1
idoke
Stock
 
Join Date: May 2006
Location: Sacramento
Posts: 19
idoke is on a distinguished road
Unhappy I need help! My supra idles rough at cold starts...=(

1991 Toyota supra turbo
5 speed

One morning, my supra started idling funny. I remember turning it on. The temp gauge shows Cold and as I was driving it. At first, it runs good until it started warming up. As soon as I came to a stop, the engine started idling funny and at times, it will die (Only if I was to put it in neutral) When in gear, it runs but kind of wierd. I shut the car down for about 3-5 minutes. After that, I started it up and took it for a test run. Amazingly, it ran fine again. It does this every morning or every COLD start. ???? What's going on? I really want to fix this problem and I'm calling out to all Supra owners and fans to really help me. Please help me for I am a supra fan in need. Thankyou.
idoke is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2006, 06:55 PM   #2
sd88supra
3" Exhaust
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Diego, Ca
Posts: 190
sd88supra is on a distinguished road
Default

looks like a maladjusted or bad throttle position sensor. check your error codes, you'll probably get a 41 or 51. 41 youll have to adjust it using a multimeter, 51 youll need a new one. very easy job to do. the TPS can make the world a difference. also make sure you dont have any air leaks.
sd88supra is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2006, 03:56 PM   #3
idoke
Stock
 
Join Date: May 2006
Location: Sacramento
Posts: 19
idoke is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by sd88supra
looks like a maladjusted or bad throttle position sensor. check your error codes, you'll probably get a 41 or 51. 41 youll have to adjust it using a multimeter, 51 youll need a new one. very easy job to do. the TPS can make the world a difference. also make sure you dont have any air leaks.


Thanks. I'll give it a shot to see what happens.
idoke is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2006, 06:56 PM   #4
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

Yes, check yout tps. It could also be something like bad plugs too. Mine had a problem like that, And all i did was replace the stock idle adjustment with a home depot bolt with a nut on each end. The idle screw was moving around nad making my car not want to run.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 05:07 PM   #5
idoke
Stock
 
Join Date: May 2006
Location: Sacramento
Posts: 19
idoke is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Isphius
Yes, check yout tps. It could also be something like bad plugs too. Mine had a problem like that, And all i did was replace the stock idle adjustment with a home depot bolt with a nut on each end. The idle screw was moving around nad making my car not want to run.
Where is the stock idle adjustment?
idoke is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 05:11 PM   #6
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

Have your friend move the gas pedal, look at the throttle body. The part that moves, there is a crappy screw in there with a slot cut into it for a screw driver. Take it out, Goto home depot, Get a stainless steel one out of the hardware section, and get a few nuts and lock washers. It will never move again lol. Make sure you get the bolt with the hex head too, not the screw driver kind.
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2006, 03:55 PM   #7
idoke
Stock
 
Join Date: May 2006
Location: Sacramento
Posts: 19
idoke is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Isphius
Have your friend move the gas pedal, look at the throttle body. The part that moves, there is a crappy screw in there with a slot cut into it for a screw driver. Take it out, Goto home depot, Get a stainless steel one out of the hardware section, and get a few nuts and lock washers. It will never move again lol. Make sure you get the bolt with the hex head too, not the screw driver kind.
I'm trying that right now! I'll let you know by tomorrow! Thanks!
idoke is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUPRA LSDs AND COLD AIR INTAKEs QUESTION C0o0n Non-Generation Specific Questions 2 08-10-2008 03:33 AM
Dream Offer Karma_Supra MKIV Supra 22 10-17-2007 04:04 PM
rough cold start sd88supra MKIII Supra 2 11-18-2006 09:15 PM
supra running rough finn MKIII Supra 0 09-25-2006 08:10 PM
1982 supra runs really rough when cold tylertatum Non-Generation Specific Questions 0 10-04-2005 09:01 PM


All times are GMT. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86