Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-31-2006, 12:06 AM   #1
supraman121
12psi boost
 
Join Date: Aug 2006
Location: North Carolina
Posts: 361
supraman121 is on a distinguished road
Default 1986.5 Starting Problem

I have a 1986.5 Toyota Supra and when i first bought the car it hesatated starting it would just click... so i ran a bypass to shut of the accs and that worked for a little while.. then that stopped working so i would have to jump the car or push it and pop the clutch now the car wont start at all... it dosent click anymore we thought it was the starter but the starter works some of the time... but i think the alarm stops the car from starting because i have no way to shut if off... i was getting ready to change out the starter when i noticed a wire that was spliced into the soloniod wire just wraped around the wire and electric taped so i dissconnected it the car ran and started for 4 days and now the car dosent start or click over on the passenger side anymore i have tryed everything i use to it just dosent work plz someone help me!!!!

In the middle of disconnecting the alarm
supraman121 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 04:47 AM   #2
RTZ
Stock
 
RTZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: New Zealand
Posts: 17
RTZ is on a distinguished road
Default

i have the same (intermittent) problem on my 89, sometimes it just 'clicks' and wont start. Leave it to sit a while and then it will start no trouble...its pretty random...
I also checked starter, disabled alarm (thought maybe it was immobiliser playin up) gotta check solanoid - real strange!!
RTZ is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 05:20 AM   #3
dcrusupra
Jive Turkey MOD
 
dcrusupra's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Plantation, Fl.
Posts: 1,052
dcrusupra is on a distinguished road
Default

Starter relay under the passenger side kick panel may be bad. Get it checked out.
__________________
New Rebuild
My CarDomain
dcrusupra is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2006, 05:30 AM   #4
jfunez
12psi boost
 
jfunez's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: georgia,usa
Posts: 338
jfunez is on a distinguished road
Default

check for the basics...make sure the battery cables are clean and tight and that the cables are also tight at the starter solenoid. also test your battery, it may have 12 volts but it may have very low amps....and amps is what it takes to start your car.
jfunez is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 04:51 AM   #5
supraman121
12psi boost
 
Join Date: Aug 2006
Location: North Carolina
Posts: 361
supraman121 is on a distinguished road
Question

well i replaced the relay that says starter relay that didnt work then i replace one of the other ones that cost me like 50 bucks and the car still wont start... we hooked a wire up to were the soloniod wire goes and held it to the battery to see if the car would start sure enof the car started... when i first bought the car my ignition stopped working and it was replaced so we think maybe that isnt working right so im trying to find out if the 85 mk2 ignition will fit on my 86 mk3... the other relay on the passenger side is 132 bucks to replace its a fuel relay and that works cause we can push the car to start it lol
__________________
Upgrades- 225/50/R16's Kumho ECSTA AST (KU25) 273 bucks with shipping
Magnaflow exhaust NO KAT
K&N Air Filter

www.myspace.com/coreyjstevens

http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...oid=1536317037 <------ this one should work check out the accident one aswell ya i might be a "fat kid" but i sure can move fast!~
supraman121 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting problem - Gas conversion ??? eggybread MKIII Supra 9 12-11-2008 01:48 PM
1986.5 na 5spd not starting help.. 1986.5 targo MKIII Supra 8 02-21-2008 12:56 AM
Starting Problem elsleepster MKII Supra 10 01-12-2007 12:13 PM
starting problem Supraman MKIII Supra 8 09-26-2006 10:53 PM
problem starting damdog05 MKIII Supra 0 08-05-2006 03:44 AM


All times are GMT. The time now is 08:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86