Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2012, 06:23 AM   #1
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default supra has no electrical power

Hey first time on here but have a question I'm a delivery driver for pizza hut and I was on the way back from a delivery and as soon as I got back the car just shut off completly the only thing I can think of is the anti theft shut the car off I have issues with the secruity and it went off like 5 times within 3 hours the lights wernt dim or anything so right now I'm at a loss of what to do any ideas of getting it back up and running
akue is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 07:07 AM   #2
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

If you have no headlights or even dome light then check the 100A Fusible Link in the engine bay fuse box.... I think it's 100A, if not it's the highest value FL in that box.
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 07:10 AM   #3
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default

See but I tried getting that fuse out and it wont come out at all
akue is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 04:49 PM   #4
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default

Ok so pulled the fuse and put a new one in still no power going threw the car is there a kill switch for the anti theft and the alarm. That's my problem the alarm disabled the car and I tried the locking the door and unlocking and unlocki.g it from the passanger side still nothing soo definitely at a loss have no clue what to do
akue is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:03 PM   #5
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

The factory alarm system only disables the starter. Do you absolutely no power to ANY circuit or does something, anything have power? Have you tested the battery thoroughly? Inspected the battery cables and grounds?
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:12 PM   #6
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default

The battery full eveything looks good and I have no power to anything soo idk what's going on
akue is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:14 PM   #7
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

If the battery, cables and fusible link really are good you should have at least dome lights, hazards and headlights. If not then check again. Are you testing the battery with a proper load?
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:16 PM   #8
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default

Ya I was driving when the car just shut off idk if a ground came undone or somthing blew
akue is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:21 PM   #9
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

The fusible link is the most likely issue, common problem. On some MKIII's it's just a special piece of wire and later models used the fuse like assembly (they're interchangeable). It's bolted in on the underside of the panel in the fuse box, you can;t just pull it out.... Did you replace the right thing?
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 05:26 PM   #10
akue
Stock
 
Join Date: Jun 2012
Location: Illinois
Posts: 21
akue is on a distinguished road
Default

Ya that's what I replaced
akue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mk3 supra power steering fluid 2fast4u MKIII Supra 14 04-16-2012 01:29 PM
Supra slow to pick up power downunder MKIII Supra 7 03-02-2011 11:49 PM
94 Supra TT with idling and lost of power issue bayatt MKIV Supra 4 03-12-2010 01:29 PM
Dream Offer Karma_Supra MKIV Supra 22 10-17-2007 03:04 PM
1991 Non-Turbo Supra - Power Antennae Replacement Options unkymurch Non-Generation Specific Questions 2 04-29-2007 06:35 PM


All times are GMT. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86