Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2012, 08:02 PM   #1
iphearbunnies
Stock
 
Join Date: Mar 2012
Location: san diego
Posts: 7
iphearbunnies is on a distinguished road
Default RPM help

Hello there, I have a 88 supra turbo(stock) and it seems to be idling very low at like 6-700. I don't know why its doing this. Any help would be appreciated.
iphearbunnies is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 11:26 PM   #2
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

Warm idle speed for the 7M-GTE is supposed to be 650 RPM. 7M-GE is supposed to be 700 RPM.

Is there more to this which makes you believe something is wrong? Is it idling at <700 when it's not yet warmed up? Have you checked for diagnostic codes (see the FAQ section for a thread on how to do it)?
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 10:22 PM   #3
iphearbunnies
Stock
 
Join Date: Mar 2012
Location: san diego
Posts: 7
iphearbunnies is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by cre View Post
Warm idle speed for the 7M-GTE is supposed to be 650 RPM. 7M-GE is supposed to be 700 RPM.

Is there more to this which makes you believe something is wrong? Is it idling at <700 when it's not yet warmed up? Have you checked for diagnostic codes (see the FAQ section for a thread on how to do it)?

Well the guy I bought it from didn't really know the car that much and i didn't know if it is supposed to do that or not. Thanks btw.
iphearbunnies is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86