Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2010, 06:46 PM   #1
lacrosseg64
Intake
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 41
lacrosseg64 is on a distinguished road
Default 87 supra wont start

Got a new battery and checked the starter, but it doesnt even turn over or spark. No clue whats up and any ideas would be great
lacrosseg64 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 12:04 AM   #2
907mge
20psi boost
 
907mge's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Harrisburg
Posts: 759
907mge is on a distinguished road
Default

make sure all the connections are good, replaced a starter on my moms subaru just to find out a terminal was a little loose and not the starter
907mge is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 05:30 PM   #3
lacrosseg64
Intake
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 41
lacrosseg64 is on a distinguished road
Default

ya ive done that already, but some of the fuses are messed up but im pretty sure its not a fuse
lacrosseg64 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 01:35 AM   #4
907mge
20psi boost
 
907mge's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Harrisburg
Posts: 759
907mge is on a distinguished road
Default

see if this can help

http://www.cygnusx1.net/Supra/Library/TSRM/MK3/
907mge is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 02:50 AM   #5
Green7mgte
Supra Forum Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Green-Ohio
Posts: 1,297
Green7mgte is on a distinguished road
Default

there has been tons of posts on this topic here on supraforums just type in No start or No spark and you will get tons of hits. go through the procedures that others have tried then get back to us =)
__________________

92 Ma71 7mGTE Auto. SafcII
Supra FAQ
Supra MKIII FAQ
Classified Section guidelines :

Green7mgte is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 08:05 PM   #6
lacrosseg64
Intake
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 41
lacrosseg64 is on a distinguished road
Default

ok thanks for the advice
lacrosseg64 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 09:12 PM   #7
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

If it's not cranking at all there are two things to check first:

1) With the ignition in the "ON" position does the Cehck Engine light turn on? It should, if it doesn't the bulb is either burned out, the ECU's pre check is failing (not sure if this results in the light remaining off though) or the ECU is not getting power.

2) Check if the starter is at least making a click sounds when you try to crank. If not, make sure the alarm is arming when you lock the car and disarming when you unlock it (try unlocking the car from the passenger door with the key.
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 08:42 PM   #8
lacrosseg64
Intake
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 41
lacrosseg64 is on a distinguished road
Default

the check engine light dosnt turn on with the key in but it used to and the alarm has never worked for me at least. But the lock on the driver side is kinda messed up
lacrosseg64 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 09:45 PM   #9
cre

Toyota
Racing
Development
 
cre's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5,036
cre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond reputecre has a reputation beyond repute
Default

And what about the things in #2? Did you try locking the car with the key in the passenger door and then disarming it the same way? Does the starter click at all when you try to start the car?

I'm trying to cover the easiest things first (well, at least they're what I consider the easiest), but you need to help with the diagnosis.

Oh, and change the check engine bulb and see if it lights up with the key in the ON position... if not, then the ECU is probably not getting power.

Where you working on anything when this started?
__________________
If something breaks or you need to contact a member of the administration please post HERE. Unless it's a private or administration matter please post it on the forum. It benefits no one else if car related questions aren't posted for future users and takes away from the time I'm able to spend helping on the rest of the forum.

If you're so inclined I'm always more than happy to accept tips via PayPal.
Tip Jar --->
cre is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 06:46 AM   #10
lacrosseg64
Intake
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 41
lacrosseg64 is on a distinguished road
Default

Naa I wasn't working on it when it started and the bulb is fine. And I thought it was the starter at first too cus it would click but not turn over or spark or anything. So I took it out and also tested the battery and replaced the battery and with the new battery it won't click or make a sound, also the sterio won't work or any of the interior electronics.

The alarm has never worked too
lacrosseg64 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87 Supra won't start RNEMESiS42 MKIII Supra 3 06-25-2011 07:30 PM
Supra wont start Micahwc MKIII Supra 1 03-14-2008 05:57 AM
Dream Offer Karma_Supra MKIV Supra 22 10-17-2007 04:04 PM
Supra won't start cmnetworx MKII Supra 2 07-31-2006 11:55 PM
supra wont start tex1116 MKIII Supra 2 10-21-2005 01:54 AM


All times are GMT. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86