Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2006, 07:55 PM   #1
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default Venting

Well crap its been problem after problem with my supra lol. I am hoping one time I will replace a part and everything will be good. But by that time I will have ALL new parts lol. I went and bought new wires and a cap already have new iridium plugs in it. That wasnt it then I got to checking around and measured the resistance on the coil. It was .8 the book says it should be .2-.3 on n/a models and .7-.8 on turbo models. I have a n/a model, maybe someone put a turbo coil on it??? The secondary resistance did not show up at all. I am going to get a new coil today when it comes in at about 4pm, $87! I really hope this fixes the problem!


EDIT: I forgot the turbo models have coil paks lol.
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505

Last edited by h8z2luze; 08-29-2006 at 12:43 AM.
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 12:42 AM   #2
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

Ok well that wasnt it either. I hooked it up and it did the same thing so I took it back shhhh I never installed it lol. Wow im running out of ideas. The book is wrong cause the new coil's resistance was .7 also.
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 02:08 AM   #3
Isphius
500whp yet?
 
Isphius's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Long branch, NJ
Posts: 1,006
Isphius is on a distinguished road
Default

What exactly is wrong with your car?
__________________
Yay the supra assistant is gone!!! WEEE!!
Isphius is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 04:08 AM   #4
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

I think I might have found my problem. Where the egr valve connects to the intake I Have a vaccum leak. I tightened the bolts more and it still leaks. I am going to get a gasket for it but if that doesnt work then I guess the connector is bent or something. Soooo then if that doesnt work I guess I have to buy a whole new egr valve.
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 04:14 AM   #5
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Isphius
What exactly is wrong with your car?

It idles really crappy and misses, changed the wires, new plugs, new rotor and cap. All new vaccum lines. etc...
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 07:21 AM   #6
Supra2NR
1000whp postwhore
 
Supra2NR's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chi-Town
Posts: 1,643
Supra2NR is on a distinguished road
Default

maybe your timing is wrong?

have you got that checkd?
cuz u said it misses
__________________
http://www.myspace.com/supra_2nr



Into Bikes now,, apparently the supra couldnt kill me, so my zx6 might lol
Supra2NR is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2006, 12:12 AM   #7
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

Yes the timing is fine. Now I have another problem it over heated yesterday so im like GREAT I took out the thermostat and ran without it and it didnt overheat all day then today it did it again after driving for awhile. Also it misses really bad when it gets warm up to about 3000rpm. I am thinking that it might be the heater core cause I turned the heater all the way up and it was cool....
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505

Last edited by h8z2luze; 08-30-2006 at 12:15 AM.
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2006, 01:55 AM   #8
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

Is there any way to just bypass the heater for now????

Edit: I just looked in the trsm or whatever and it says it could be cause I retarded teh timing and now that I think about it it didnt overheat until I did that... hmmm....
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505

Last edited by h8z2luze; 08-30-2006 at 01:57 AM.
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2006, 02:13 AM   #9
jfunez
12psi boost
 
jfunez's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: georgia,usa
Posts: 338
jfunez is on a distinguished road
Talking

lol...............................!!!!!
jfunez is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2006, 04:51 AM   #10
h8z2luze
12psi boost
 
h8z2luze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Nor*Cal
Posts: 338
h8z2luze is on a distinguished road
Default

I feel like im answering my own questions lol. Well I found out why it was throwing the knock sensor code. CAUSE IT WASNT PLUGGED IN! That could be a problem... But the idleing bad and missing continues. Even though I just put new iridium plugs in it I am going to pull them and see what they look like cause the pistons had a lot of carbon on them. Could have fouled a plug or something.
__________________
1989 Supra 7MGE MK3 5-speed project...
http://www.cardomain.com/ride/2385505
h8z2luze is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
just a little venting about transport companies KingDiamond Off Topic Forum 1 05-26-2005 06:49 AM


All times are GMT. The time now is 04:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86