Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2016, 11:03 AM   #1
t_rage
Stock
 
Join Date: Mar 2016
Location: England
Posts: 2
t_rage is on a distinguished road
Default Broken under bonnet Sensor

Hi, just got the my father's 1991 Supra out of the garage and got it running after about 4 years. Noticed that one of the sensors under bonnet had aged and broken off from the female engine side.

The engine is running OK but very rich and there is a slight backfiring that can be heard inside from the exhaust at idle.

Had a look on the site and can't find anything about a particular under bonnet sensor. Can anyone identify? Thanks.

Image
https://drive.google.com/file/d/0B0Q...ew?usp=sharing



Last edited by t_rage; 03-07-2016 at 12:46 PM.
t_rage is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2016, 12:36 AM   #2
mirage83
12psi boost
 
Join Date: Feb 2007
Location: Georgia
Posts: 359
mirage83 is on a distinguished road
Default

That's a really clean 7M you have there, but I can't tell for certain from your photo which sensor is broken. Here's a pic which might help you identify what you're looking for...



And another from a slightly different angle...
mirage83 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2016, 09:53 AM   #3
t_rage
Stock
 
Join Date: Mar 2016
Location: England
Posts: 2
t_rage is on a distinguished road
Default

Ah thanks for the info. I can see it from the first pic labelled cold start injector time switch.

I guessing since we're past the worst if the winter and it starts fine I don't need this for immediately. Would anyone know if this would effect engine running once started? I'm guessing no.

Thanks all.
t_rage is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2016, 01:31 AM   #4
mirage83
12psi boost
 
Join Date: Feb 2007
Location: Georgia
Posts: 359
mirage83 is on a distinguished road
Default

Nope. It's simply to provide additional fuel for a cold start, only time (to the best of my knowledge) it functions. I'd pick up a replacement from a junked car somewhere.
mirage83 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
engine, sensor

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AFM, MAF, MAP, sensor!?!? Revoker MKIII Supra 4 06-11-2014 10:11 AM
87 Turbo knock sensor issue supraman7 MKIII Supra 5 03-05-2010 07:44 PM
TPS Sensor and Auto Trans btwilson86 MKIII Supra 5 02-12-2008 07:31 PM
Knock sensor for an N/A. rnoswal MKIII Supra 2 11-16-2005 05:12 PM


All times are GMT. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86