Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-24-2011, 02:19 AM   #1
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Question 7MGTE motor issue

Just finished 7MGE swap to 7MGTE motor fired up fine,just one issue motor has a miss sounds like bup bup intermittently also at the exhaust tip,motor has 60000mls check torque came it at 75-80lbs boost leaked checked and replaced hose clamps,coil pack good new plugs all firing good,I had two suggestions #1 replace fuel pump- injectors are not getting enough fuel,#2 possible tight exhaust valve seeing that the sound comes from the exhaust also.Anyone knows what can be causing this? dont want to start messing with valves /fuel tank unless i have to. Thanks

Last edited by jowintt01; 03-24-2011 at 02:23 AM. Reason: corrections
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2011, 04:02 AM   #2
Sonyps307
Lexus & 550's
 
Join Date: May 2010
Location: Baltimore
Posts: 526
Sonyps307 is on a distinguished road
Default

Check for codes
Sonyps307 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2011, 03:10 PM   #3
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Default

checked all clear
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 07:43 PM   #4
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Default

Motor runs fine until it warms up then starts to miss,
anyone???
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 09:03 PM   #5
2genfun
3" Exhaust
 
Join Date: Feb 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 65
2genfun is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jowintt01 View Post
Just finished 7MGE swap to 7MGTE motor fired up fine,just one issue motor has a miss sounds like bup bup intermittently also at the exhaust tip,motor has 60000mls check torque came it at 75-80lbs boost leaked checked and replaced hose clamps,coil pack good new plugs all firing good,I had two suggestions #1 replace fuel pump- injectors are not getting enough fuel,#2 possible tight exhaust valve seeing that the sound comes from the exhaust also.Anyone knows what can be causing this? dont want to start messing with valves /fuel tank unless i have to. Thanks

check the plugs...worn out?
__________________
88 targa. H&R springs, koni adustable shocks, 18" wheels, d&s rotors, goodrich brake lines, 7mgte in progress...
2genfun is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 10:19 PM   #6
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Default

post said plugs are new
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 10:38 PM   #7
2genfun
3" Exhaust
 
Join Date: Feb 2010
Location: Orlando, FL
Posts: 65
2genfun is on a distinguished road
Default

so only misses when warm, hmmmm..........so off idle it runs fine (basically above 1000rpm) so when it tries to idle it misses. recheck vac lines or sensor going bad, tps, cps, maf...does it smell like its running rich at all?
__________________
88 targa. H&R springs, koni adustable shocks, 18" wheels, d&s rotors, goodrich brake lines, 7mgte in progress...
2genfun is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 11:48 PM   #8
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Question

MAF was bad-intake air temp sensor. Changed it,motor idles much smoother,still misses when warmed up getting code 51 now
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 02:18 AM   #9
Sonyps307
Lexus & 550's
 
Join Date: May 2010
Location: Baltimore
Posts: 526
Sonyps307 is on a distinguished road
Default

Check the tps
Sonyps307 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 02:49 AM   #10
jowintt01
Stock
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bay Shore New York
Posts: 15
jowintt01 is on a distinguished road
Default

Thanks,I will
jowintt01 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7MGTE to 7MGE karu MKIII Supra 4 10-22-2010 07:22 AM
7mgte front clip supraman121 MKIII Supra 4 05-31-2007 01:27 PM
7mgte and 7mge question supraman121 MKIII Supra 2 01-12-2007 09:09 PM
7mge to 7mgte kallmijonx2 MKIII Supra 2 10-22-2006 12:55 PM


All times are GMT. The time now is 02:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88