Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2009, 03:17 AM   #1
Mk3supra
Stock
 
Join Date: Jun 2009
Location: indiana
Posts: 1
Mk3supra is on a distinguished road
Default engine cutting out

well i have a 89 turbo supra with a 60-1 turbo on it and blew the headgasket like 6 years ago and the car has just been sitting till i had time to fix it last week and now the car is cutting out at 3 grand sometimes 4 it feels like it is hitting rev limiter or fuel cut. Does anyone have any suggestions as what to try i have checked all the sparks and injectors they are all working right.
Mk3supra is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 10:14 PM   #2
GettaRobo
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Saskatoon, SK
Posts: 65
GettaRobo is on a distinguished road
Default

Not trying to hijack your thread, but I am experiencing similar problems where mine cuts out at 4k and sometimes 5. I heavily suspect it has something to do with fuel pressure, but I'm not 100% sure. It's my best guess since I'm not getting any error codes.
GettaRobo is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 04:58 PM   #3
ddmcse
500whp yet?
 
ddmcse's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: CT U.S.A.
Posts: 966
ddmcse is on a distinguished road
Cool

sounds like Fuel Cut Off , nothing more money can't take care of
__________________
300+ RW HP Dyno run,
jdm,mod turbo,3"exh,electfan,greddyboost
Blown HeadGasket info
My Supra KiXGaS
ddmcse is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 06:15 PM   #4
GettaRobo
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Saskatoon, SK
Posts: 65
GettaRobo is on a distinguished road
Default

What would cause fuel cut off? I'd be really interested in knowing... this problem has plagued me for months.
GettaRobo is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2009, 12:16 AM   #5
GettaRobo
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Saskatoon, SK
Posts: 65
GettaRobo is on a distinguished road
Default

So I went out and bought a new fuel filter and pump for the hell of it. I'll see if that fixes anything once I put them in this weekend. Oh, just so anyone that reads this doesn't think I'm completely retarded for just blindly buying parts, If I'm running at 3/4 throttle I am able to get the engine to rev up to the redline; the car just feels like it has no power. This is different from when I just punch it. When I do that, the car goes to 4k and just won't rev higher.
GettaRobo is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2009, 03:29 PM   #6
GettaRobo
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Saskatoon, SK
Posts: 65
GettaRobo is on a distinguished road
Default

Well, I replaced the fuel pump and filter yesterday. Definitely didn't fix anything. So now I'm going to do stuff with my faulty speed sensor and see if that fixes anything. Other than that, I'm out of ideas. I'm starting to wonder if the extra Californian components would be causing this problem since that's where I got the car from...
GettaRobo is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2009, 06:51 AM   #7
JdmFreak
Stock
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 2
JdmFreak is on a distinguished road
Default Engine Cutting off

Mostly Its because of Spark thats cutting of your engine, I would recommend you checking out the spark plugs, spark plug wires, distributor.
JdmFreak is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2009, 02:13 PM   #8
skadaloz
3" Exhaust
 
Join Date: Mar 2008
Location: sumwhea in PA
Posts: 60
skadaloz is on a distinguished road
Default

check for boost leak...had that problem when one of my intercooler coupler blew off
skadaloz is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 12:32 PM   #9
lostboy
Stock
 
Join Date: Aug 2009
Location: australia
Posts: 3
lostboy is on a distinguished road
Default

Did you find out what the problem was.
I have the same problem with by GT4
lostboy is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 02:37 PM   #10
Kevin
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 194
Kevin is on a distinguished road
Default

this is an old thread.. but w.e lol. I think that your car is in "fail safe mode" Reasons for this could be bad afm, loose,dirty afm connector, boost leak or intake leak. fail safe mode is when ur ecu senses somethings wrong and limits the car to about 3k rpm.... for example an intake leak... unmetered air coming in.. ecu senses somethings up... and puts it in the mode so that you can still drive it to a mechanic without blowing up ur engine.
i suggest pulling codes
Kevin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1986.5 supra turbo engine cutting out yotatime911 Non-Generation Specific Questions 2 08-21-2009 12:38 AM
problem seperating engine from manual tranny Gengus MKIII Supra 7 01-29-2008 12:10 AM
Keeping Engine Cool mrnickleye Supra FAQ 0 06-04-2005 11:02 PM


All times are GMT. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86