Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-21-2009, 09:42 PM   #1
reece
Stock
 
Join Date: Apr 2009
Location: st charles
Posts: 1
reece is on a distinguished road
Default Help! Car turns off and on while driving?

Hello all,

First time poster! I have owned my 89 supra turbo since 1996. In the last couple of years I only drive it in the summer. I was driving the car in down town Chicago, and while getting on the off ramp of the highway the car died. I was able to get started again, but I drove only for a few blocks and died again. It did this a few more times. I finally had to have it towed to my house. I know that it could be a lot of different things. I dont have any kind of diognostic equipment.
I have not changed the fuel filter recently (3 years ago)
I have never changed the fuel pump, or 02 sensor.
I did change plugs and wires about 3 years ago.
The last time the car had any major work was when I rebuilt the engine(about 3 years ago).
Can anybody please try to narrow the possibilities for me please?

Thanks in advance.
Reece
reece is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2009, 09:57 PM   #2
craig
Stock
 
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland
Posts: 27
craig is on a distinguished road
Default

i would start with the fuel filter. i had a similar problem with my bonni but that was when i was low on gas and going around a curve the tank had a plastic baffle in it around the fuel pump and it was all busted up. not sure if supras have that baffle or not.
craig is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2009, 10:12 PM   #3
Kevin
3" Exhaust
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 194
Kevin is on a distinguished road
Default

Describe how it died
Kevin is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2009, 01:14 AM   #4
dupra87
Intake
 
Join Date: Sep 2009
Location: fl
Posts: 35
dupra87 is on a distinguished road
Default reply

have u checked ur blow off valve. if it is going bad the car would run but after u boost and let off it dies then its ur valve. found that out hard way. i bought a cheap one and had it to loose and it died eveytime. then i closed it all the way like stock and now it runs fine good luck.
dupra87 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86