Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2008, 09:51 PM   #1
teedoff00
Intake
 
teedoff00's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Utah
Posts: 34
teedoff00 is on a distinguished road
Default Problem with fuel injectors!

So I am doing a 1986.5 7mge swap into a 87 Turbo Shell and I got everything all installed and ready to start and the car cranks but will not start.
Things I have checked and/or tried per TSRM:
1. Checked for spark (+)
2. Checked timing (+ everything was aligned properly)
3. Checked fuel pressure in rail (+)
4. Checked spark plug (- plug was dry as a bone!)
5. Checked the fuses (+)
6. Inspected relays but did not test (+ could be problem but were working fine when 7mgte was taken out)
7. Checked for voltage at ecu for the injector wires (+)

What else could be the cause of my injectors not firing? Is it possible that all 6 could be clogged as the car doesn't even sputter? Please help, I need to get this car on the road!
Thanks in advance!
teedoff00 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 02:38 AM   #2
teedoff00
Intake
 
teedoff00's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Utah
Posts: 34
teedoff00 is on a distinguished road
Default

Any ideas?
Some more info:
Engine is completely stock 7mge, just replaced belts, hoses, seals, etc. Injectors are stock. All the engine harness connectors are connected. Turbo shell has like three connectors from body harness that are not connected that I think go to the factory boost gauge and pressure sensor. Like I said fuel is in the rail, but the plugs are dry and the injectors aren't firing?
Maybe someone could give me a check list of stuff to check that could cause this? I have followed the TSRM procedure to no avail thus far, obviously I am missing something?????
Thanks guys!
teedoff00 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 03:59 AM   #3
j3pz
500whp yet?
 
Join Date: Nov 2005
Location: Mechanicsville, MD, US of A, 20659
Posts: 1,060
j3pz is on a distinguished road
Default

check codes? when you checked for fuel, did you check every plug? do you have fuel to the fuel rail?
__________________
88 N/A w/ 5spd - stock - not running, bhg
87 turbo/targa w/ 5spd- fidanza light weight flywheel, new oem slave cylinder, apexi air filter, no ac and no heat
j3pz is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 05:03 AM   #4
btwilson86
Super Moderator
 
btwilson86's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Billings, Montana
Posts: 1,034
btwilson86 is on a distinguished road
Default

Power/ground to ECU could be the problem... The injectors are controlled by it. One test you can do (if it's dark out) is to get a 3V LED from Radio Shack or somewhere similar. Pull each injector plug off (one at a time to avoid confusion), and stick the contacts for the LED into the harness plug. Have someone try to start the engine. If the LED flickers (it'll flicker very rapidly if it does), then you're getting power to the injectors and it's not likely an electrical issue. Be sure to do this at night, as the LED will be on/off so quick it doesn't get much of a chance to illuminate.

Trust me, this works. I did the same thing on my 7MGE when I swapped it into my 87 N/A. It wouldn't start due to the distributor being 180 out, but I was checking all the possible reasons for it not to start.

Let us know if this helps, and also be sure to check at the ECU for Power and Ground.
__________________
1989 7MGTE R154 Targa Top White Package w/Blue Interior
Driftmotion 57trim CT26, Upgraded Intercooler, 2.25" Hard Pipes, 3" Turbo Back Exhaust with Test Pipe, HKS VPC w/GM 3 bar MAP sensor, APEXi S-AFC, Walbro 255lph fuel pump, ProSport EVO Series Boost / Fuel Pressure / AFR gauges, Lotek a Pillar Gauge Pod, HKS Type 0 Turbo Timer, Eibach Lowering Springs, Tokico Illumina II TEMS struts, custom powder coated Motegi Racing TrakLite wheels
btwilson86 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
supra head gasket questions+ rebuild Andy C MKIII Supra 169 05-18-2010 01:59 AM
Fuel injectors redneck ricer MKIII Supra 0 06-15-2007 02:31 AM
Fuel injectors Biku Off Topic Forum 7 07-23-2005 04:36 AM


All times are GMT. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86