Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2006, 11:41 PM   #1
thewhitedevil69
Stock
 
Join Date: Mar 2006
Location: pa
Posts: 4
thewhitedevil69 is on a distinguished road
Default engine problems

i have a 88 turbo i had a blown headgasket and replaced it with a 2mm metal one ive put it all back together new timing belt and all and when i start it up it idles all weird it jumps and i went to take it for a drive and it only went like 20 mph also when i rev it when it gets around 3500 rpms the engine shuts down untill rpms go down. i think maybe it is getting too much air or something. mabe i missed something when putting it back together. i dont know any suggestions?



Ok i fixed the timing it was set at 5 so i put it on 0 and now my car wont even start?

Last edited by thewhitedevil69; 03-12-2006 at 10:15 PM.
thewhitedevil69 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2006, 12:51 AM   #2
XtreeX
3" Exhaust
 
Join Date: Feb 2006
Location: Rockford, IL
Posts: 92
XtreeX is on a distinguished road
Default

O2 sensors fixed the 'engine shaking' and 'bad idle' problems for me. Maybe check those out aswell? Bad fuel/air ratio is never good.
XtreeX is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2006, 04:51 AM   #3
mrnickleye
Old Cowboys Never Die !!
 
mrnickleye's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Mojave Desert, Calif.
Posts: 1,705
mrnickleye is on a distinguished road
Default

Maybe the timing belt is not installed correctly. Or/and the cps.
__________________
Had a Red 1989 N/A. Automatic. Sports Pkg. w/wing.
TEMS, and some nice MODS. Sold to a friend 10/08/08.
mrnickleye is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2006, 12:17 PM   #4
Strannik
3" Exhaust
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 51
Strannik is on a distinguished road
Default

or the timing is set wrong
__________________
Strannik is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem seperating engine from manual tranny Gengus MKIII Supra 7 01-29-2008 12:10 AM
Sup Guys, total nub having some engine problems with my MKIII... Mr.Supra857 MKIII Supra 3 11-14-2006 06:37 PM
Problems With New engine. lilsmitty MKIII Supra 1 10-29-2005 08:43 AM
Keeping Engine Cool mrnickleye Supra FAQ 0 06-04-2005 11:02 PM


All times are GMT. The time now is 06:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86