Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2010, 03:14 PM   #131
bradenman1
3" Exhaust
 
Join Date: Jan 2010
Location: texas
Posts: 105
bradenman1 is on a distinguished road
Default

Sorry its been so long sence i posted anything iv had some crazy things happen in the past 2 weeks. i have moved to a new living place twice within this time.

My baby is officialy leagal and back on the road with a few minor problems ill address in another post for now ill post some pics that i forgot to post.

Heres my masking job before i painted the manifold with some high heat paint.



My super duper paint protection/ paint booth lol

some of these are before and after i cant remember which ones are which


__________________
Cars:

1995 NIssan altima with 2 year old pant on black Drag DR-8 17x7 Wheels with brand new Goodyear Eagle GT's
Custom Blue Parking lights with White silverstar head lights
JDM Ebay Catback Exhaust.
K&N air filter.
(Totaled Due To An Idiot)


bone stock (for now) 1990 Supra Turbo With a brand new CT-26 Turbo And New Exhaust Manifold. Now With A Brand New Blown Head Gasket

Now driving a 99 Nissan Maxima 5spd with the passanger side bashed in from passing out at the wheel nice cars ehh??
bradenman1 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 04:02 PM   #132
bradenman1
3" Exhaust
 
Join Date: Jan 2010
Location: texas
Posts: 105
bradenman1 is on a distinguished road
Default

ok so the car is running now and im having a few problems.

1. Its a little hesatent to start and when it does it bogs the check engine light comes on and the rpms fluctuate at like 500 to 1000 untill i push the gas. It levels out to 1500 after i rev it once the engine light also turns off. (boost or vacume leak maybe?)

2. Theres this really weird sloshing noise I hear ever once and awhile it sounds like its in the dash or right infront of it. I was thinking it may be the heater or something, but im not sure.

3.When i start the car the oil pressure is high. is this normal? after it gets warm its below 40 untill i push the gass but when i start it up the pressure is way above 40.

4.when the turbo starts to boost it feels like im getting more acceleration when im not flooring the car like maybe the actuator is releasing the pressure but the psi gague says its pushing 8psi but it pulls harder around 5 or 6. (boost leak again???) and it takes it abit to rev out to 6k rpm its hard to explain. its like its not getting the full 8psi or not getting enough fuel or something. maybe the afm is dirty im pretty lost on this one.

5. after full throtel boosting the car sometimes dies or it will bog and the check engine light will come on but if i hit the gass it levels out again like it does when i first start it up.

6.Is it normal for all the TEMS lights to come on when i have it in normal mode? all three come on from time to time in normal mode under normal driving condiions no hard acceleration or anything.

if anyone can help me with this i would be very greatfull.

thanks for reading my thread and helping with my noobyness : )

ohh and i have come to understand that supras are sexy as hell and verry ammusing to drive : )
__________________
Cars:

1995 NIssan altima with 2 year old pant on black Drag DR-8 17x7 Wheels with brand new Goodyear Eagle GT's
Custom Blue Parking lights with White silverstar head lights
JDM Ebay Catback Exhaust.
K&N air filter.
(Totaled Due To An Idiot)


bone stock (for now) 1990 Supra Turbo With a brand new CT-26 Turbo And New Exhaust Manifold. Now With A Brand New Blown Head Gasket

Now driving a 99 Nissan Maxima 5spd with the passanger side bashed in from passing out at the wheel nice cars ehh??
bradenman1 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 06:29 PM   #133
Green7mgte
Supra Forum Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Green-Ohio
Posts: 1,297
Green7mgte is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
1. Its a little hesatent to start and when it does it bogs the check engine light comes on and the rpms fluctuate at like 500 to 1000 untill i push the gas. It levels out to 1500 after i rev it once the engine light also turns off. (boost or vacume leak maybe?)
I have a similar problem. I asked for advice, see if you can dig up my old thread on it, ill look when i get a chance
Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
2. Theres this really weird sloshing noise I hear ever once and awhile it sounds like its in the dash or right infront of it. I was thinking it may be the heater or something, but im not sure.
air in the coolant system. you need to burp your radiator, instructions are in the faq

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
3.When i start the car the oil pressure is high. is this normal? after it gets warm its below 40 untill i push the gass but when i start it up the pressure is way above 40.
your pressure should not go above 40, get a real oil pressure diagnostic gauge and see whats the real numbers are before we proceed. in the mean time consult the tsrm for possible issues.

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
4. maybe the afm is dirty im pretty lost on this one.
Do not, I repeate DO NOT! try and clean your afm with some sort of solvent.

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
5. after full throtel boosting the car sometimes dies or it will bog and the check engine light will come on but if i hit the gass it levels out again like it does when i first start it up.
are you completely stock? sounds like your running pretty rich (i remember posting something on this subject but the answer eludes me.
Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
6.Is it normal for all the TEMS lights to come on when i have it in normal mode? all three come on from time to time in normal mode under normal driving condiions no hard acceleration or anything.
Yep! road conditions, braking, anything really will make your Tems light fluctuate, completely normal.

for the things that I didn't answer give them a search here with my name in it or cre's is always a safe bet. im about to walk out the door so im a tad rushed. Ill get back to you tonight.
__________________

92 Ma71 7mGTE Auto. SafcII
Supra FAQ
Supra MKIII FAQ
Classified Section guidelines :

Green7mgte is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 11:33 PM   #134
Green7mgte
Supra Forum Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Green-Ohio
Posts: 1,297
Green7mgte is on a distinguished road
Default

heres a link that to my original post of "stall at start up" maybe this can lead you in the right direction

http://www.toyota-supra.info/forums/...-start-up.html

heres a link to supramania were someone else is experiencing low oil pressure. (tips on using a checker)
http://www.supramania.com/forums/showthread.php?117672-low-oil-pressure
oh and I read a very technical explanation of exactly how our stock pressure gauge works, if you interested I can see if i can dig it up again. just if your curious, think it was on supramania also.
__________________

92 Ma71 7mGTE Auto. SafcII
Supra FAQ
Supra MKIII FAQ
Classified Section guidelines :

Green7mgte is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 12:37 AM   #135
bradenman1
3" Exhaust
 
Join Date: Jan 2010
Location: texas
Posts: 105
bradenman1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Green7mgte View Post
I have a similar problem. I asked for advice, see if you can dig up my old thread on it, ill look when i get a chance
Well i replaced all the hoses ontop of the engine and it stopped for now.. i actually replaced them like 10 minutes ago my toyora parts box came in lol

Quote:
Originally Posted by Green7mgte View Post
your pressure should not go above 40, get a real oil pressure diagnostic gauge and see whats the real numbers are before we proceed. in the mean time consult the tsrm for possible issues.
I apologies i ment to say that when i start the car it jumps up to 40 then when it starts running it drops to 20 or so and runs at or below 20 depending on how much gas im giving it.

Quote:
Originally Posted by Green7mgte View Post
Do not, I repeate DO NOT! try and clean your afm with some sort of solvent.
i read the FAQ lol im really glad i did i almost went and bought some AFM cleaner.


Quote:
Originally Posted by Green7mgte View Post
are you completely stock? sounds like your running pretty rich (i remember posting something on this subject but the answer eludes me.
yep comletely stock untill next week : ) i replaced those hoses and it doesnt do it now but it will not rev out. it shoots up to 4500 or so then its like theres no more power. it is very noticeable that its not getting full power. i just readjusted the throttle cable it wasnt going wide open but i went and tested it after i fixed it. it had alot more acceleration but it is still not getting full power i can tell it seems like lower boost is giving me more acceleration than when i floor it and let it spool up to 8psi. im very confused now lol the check engine light is on full time now to after running it.

im about to have a front moun, aluminum piping and a taiel Q bov installed i believe its a Q or a SQ BOV does anyone have any tips on taking the bumper off i need to do that tonight lol (procrastination)
__________________
Cars:

1995 NIssan altima with 2 year old pant on black Drag DR-8 17x7 Wheels with brand new Goodyear Eagle GT's
Custom Blue Parking lights with White silverstar head lights
JDM Ebay Catback Exhaust.
K&N air filter.
(Totaled Due To An Idiot)


bone stock (for now) 1990 Supra Turbo With a brand new CT-26 Turbo And New Exhaust Manifold. Now With A Brand New Blown Head Gasket

Now driving a 99 Nissan Maxima 5spd with the passanger side bashed in from passing out at the wheel nice cars ehh??
bradenman1 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 01:49 AM   #136
Green7mgte
Supra Forum Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Green-Ohio
Posts: 1,297
Green7mgte is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
im about to have a front moun, aluminum piping and a taiel Q bov installed i believe its a Q or a SQ BOV does anyone have any tips on taking the bumper off i need to do that tonight lol (procrastination)
http://www.toyota-supra.info/forums/...ease-help.html
i think someone was gonna clean this up to have it sticky ed. that link will give you instructions. sorta.

hey. take some pictures when you remove your bumper and post the process.

while you have your fender off. buy a air filter and make a cold air intake box and mount it under your light.
__________________

92 Ma71 7mGTE Auto. SafcII
Supra FAQ
Supra MKIII FAQ
Classified Section guidelines :

Green7mgte is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 07:01 PM   #137
bradenman1
3" Exhaust
 
Join Date: Jan 2010
Location: texas
Posts: 105
bradenman1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Green7mgte View Post
http://www.toyota-supra.info/forums/...ease-help.html
i think someone was gonna clean this up to have it sticky ed. that link will give you instructions. sorta.

hey. take some pictures when you remove your bumper and post the process.

while you have your fender off. buy a air filter and make a cold air intake box and mount it under your light.
I took it off last night but ill put it bqck on for educational purposes and post some pictures. Its not thaat hard there's 8 nuts that are kinda hard to get to but other than that it was cake. There's just a lot of nuts and bolts and supports that have to be taken loosened or taken off. But they are all 10 mm so no need to change sockets after each piece.
__________________
Cars:

1995 NIssan altima with 2 year old pant on black Drag DR-8 17x7 Wheels with brand new Goodyear Eagle GT's
Custom Blue Parking lights with White silverstar head lights
JDM Ebay Catback Exhaust.
K&N air filter.
(Totaled Due To An Idiot)


bone stock (for now) 1990 Supra Turbo With a brand new CT-26 Turbo And New Exhaust Manifold. Now With A Brand New Blown Head Gasket

Now driving a 99 Nissan Maxima 5spd with the passanger side bashed in from passing out at the wheel nice cars ehh??
bradenman1 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 09:17 PM   #138
bwright40
Stock
 
Join Date: Mar 2010
Location: ohio
Posts: 1
bwright40 is on a distinguished road
Default supra

Quote:
Originally Posted by bradenman1 View Post
ok so the car is running now and im having a few problems.

1. Its a little hesatent to start and when it does it bogs the check engine light comes on and the rpms fluctuate at like 500 to 1000 untill i push the gas. It levels out to 1500 after i rev it once the engine light also turns off. (boost or vacume leak maybe?)

2. Theres this really weird sloshing noise I hear ever once and awhile it sounds like its in the dash or right infront of it. I was thinking it may be the heater or something, but im not sure.

3.When i start the car the oil pressure is high. is this normal? after it gets warm its below 40 untill i push the gass but when i start it up the pressure is way above 40.

4.when the turbo starts to boost it feels like im getting more acceleration when im not flooring the car like maybe the actuator is releasing the pressure but the psi gague says its pushing 8psi but it pulls harder around 5 or 6. (boost leak again???) and it takes it abit to rev out to 6k rpm its hard to explain. its like its not getting the full 8psi or not getting enough fuel or something. maybe the afm is dirty im pretty lost on this one.

5. after full throtel boosting the car sometimes dies or it will bog and the check engine light will come on but if i hit the gass it levels out again like it does when i first start it up.

6.Is it normal for all the TEMS lights to come on when i have it in normal mode? all three come on from time to time in normal mode under normal driving condiions no hard acceleration or anything.

if anyone can help me with this i would be very greatfull.

thanks for reading my thread and helping with my noobyness : )

ohh and i have come to understand that supras are sexy as hell and verry ammusing to drive : )
Hey man i just got a 89 supra turbo, and quickly learned, they all blow the headgaskets, eventually. well if its a 7m motor. defect from factory. If you are hearing a sloshing or girgglely noise behind the dash, thats one of the signs. mine kept blowing antifreeze out of the overflow, i pressure tested the system, it all checked out. eventually it went way bad, im in the process of replacing it right now, i think that the car will be awesome. eventually, right now i dont wanna look at it!
bwright40 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 12:23 AM   #139
Green7mgte
Supra Forum Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Location: Green-Ohio
Posts: 1,297
Green7mgte is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by bwright40 View Post
Hey man i just got a 89 supra turbo, and quickly learned, they all blow the headgaskets, eventually. well if its a 7m motor. defect from factory. If you are hearing a sloshing or girgglely noise behind the dash, thats one of the signs. !
yes that is a possibility but more likely just needs burped. least start there as a precursor for checking bhg
__________________

92 Ma71 7mGTE Auto. SafcII
Supra FAQ
Supra MKIII FAQ
Classified Section guidelines :

Green7mgte is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 04:56 PM   #140
bradenman1
3" Exhaust
 
Join Date: Jan 2010
Location: texas
Posts: 105
bradenman1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by bwright40 View Post
Hey man i just got a 89 supra turbo, and quickly learned, they all blow the headgaskets, eventually. well if its a 7m motor. defect from factory. If you are hearing a sloshing or girgglely noise behind the dash, thats one of the signs. mine kept blowing antifreeze out of the overflow, i pressure tested the system, it all checked out. eventually it went way bad, im in the process of replacing it right now, i think that the car will be awesome. eventually, right now i dont wanna look at it!
Mine is also blowing coolant out of the over flow but I think my thermostat is bad and the connector for the housing is also busted most likely creating back pressure causing me to loose coolant every week or so. I have new hoses on the way they are all bad.

Sorry its been so long guys iv had some really bad luck lately my feionce left me iv moved 3 times in the last month and the supra was in a wreck without the front plastics on and needs slight body work, and now it keeps blowing the EFI fuse when I turn the ignition switch to on. I unpluged the fuel pump and its still blowing the fuse. Anyone have any idea what it could be I'm having a hell of a time here. Ohh and I also foundout I bottomed out and crushed my exhaust pretty good so ill need that before too long also.
__________________
Cars:

1995 NIssan altima with 2 year old pant on black Drag DR-8 17x7 Wheels with brand new Goodyear Eagle GT's
Custom Blue Parking lights with White silverstar head lights
JDM Ebay Catback Exhaust.
K&N air filter.
(Totaled Due To An Idiot)


bone stock (for now) 1990 Supra Turbo With a brand new CT-26 Turbo And New Exhaust Manifold. Now With A Brand New Blown Head Gasket

Now driving a 99 Nissan Maxima 5spd with the passanger side bashed in from passing out at the wheel nice cars ehh??
bradenman1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Information about non turbo Supra Jimbo_2JZ Non-Generation Specific Questions 3 02-20-2009 10:13 PM
1988 Toyota Supra Turbo runs very rich need help PhillyKorean Non-Generation Specific Questions 0 10-25-2008 04:28 PM
HorsepowerFreaks Turbo M3 vs Single Turbo Supra ChrisB Non-Generation Specific Questions 0 01-01-2007 04:56 PM


All times are GMT. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86