Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-25-2008, 03:49 AM   #1
Scionguy
Stock
 
Scionguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Winchester
Posts: 24
Scionguy is on a distinguished road
Default KS code, and no KS connector?

ok i got my 89 n/a auto all back together after changing the bhg i bought it with, and it has a knock sensor code. i could see the sensor, bu i dont think my car even has the plug for it. my haynes manual shows some resistor on the driver side shock tower area that it runs too, but their is no resistor their. is it missing? is that plug in the wiring harness? i looked at some threads but they were about the KS location. any help is appreciated. would the code be the reason the car aslo has less get up and go than i think it should, i read that the code retards the timing since its unable to detect if its too aggresive or not..

Last edited by Scionguy; 08-26-2008 at 12:58 AM.
Scionguy is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2008, 01:00 AM   #2
Scionguy
Stock
 
Scionguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Winchester
Posts: 24
Scionguy is on a distinguished road
Default

anybody? well i guess ill just run a whole new wire and connector then or something.
Scionguy is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2008, 01:11 AM   #3
Grandavi
walbro fp
 
Grandavi's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 410
Grandavi is on a distinguished road
Default

I'm guessing here, but that sensor may only be applicable to certain models of the car. Easiest way is to use your VIN and call up Toyota Service (or Parts) and ask if the sensor is applicable to your car. Or.. failing that, include the year/make/model/engine here, so we can help you in case some dont actually have it. There were different versions of the same model.
Grandavi is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2008, 05:56 AM   #4
btwilson86
Super Moderator
 
btwilson86's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Billings, Montana
Posts: 1,034
btwilson86 is on a distinguished road
Default

I believe all of the 7M's have knock sensor's... N/A cars have 1, Turbo's have 2. Some previous owner may have hacked it and cut out the plug for some reason (some people do some pretty stupid stuff). Your best bet would probably be to go to a junkyard and cut and splice the connector in (and get that resistor pack you were talking about) or look on eBay for a donor harness and do the same.
__________________
1989 7MGTE R154 Targa Top White Package w/Blue Interior
Driftmotion 57trim CT26, Upgraded Intercooler, 2.25" Hard Pipes, 3" Turbo Back Exhaust with Test Pipe, HKS VPC w/GM 3 bar MAP sensor, APEXi S-AFC, Walbro 255lph fuel pump, ProSport EVO Series Boost / Fuel Pressure / AFR gauges, Lotek a Pillar Gauge Pod, HKS Type 0 Turbo Timer, Eibach Lowering Springs, Tokico Illumina II TEMS struts, custom powder coated Motegi Racing TrakLite wheels
btwilson86 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2008, 11:52 PM   #5
j3pz
500whp yet?
 
Join Date: Nov 2005
Location: Mechanicsville, MD, US of A, 20659
Posts: 1,060
j3pz is on a distinguished road
Default

no resistor on the shock tower, the haynes manual is trash. get that ks working otherwise the ecu will pull timing and make the car run funny. you might also want to rewire it back to the ecu with some insulated wire to keep code 52 from popping up randomly.
__________________
88 N/A w/ 5spd - stock - not running, bhg
87 turbo/targa w/ 5spd- fidanza light weight flywheel, new oem slave cylinder, apexi air filter, no ac and no heat
j3pz is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2008, 08:15 PM   #6
Scionguy
Stock
 
Scionguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Winchester
Posts: 24
Scionguy is on a distinguished road
Default

its a 1989 auto n/a i think its the secnod half of the year after the cross over or whatever lol. ya the one ime ive drivin it, it seems to very little get up and go, esp in low gear. i planned to just rewire it to the ecu to be safe, becuase i finally fixed all the vac. leaks (melted my "resonator" on intake cuz the header has no sheild, fixed that lol, and rock hard ijector seats.) guess ill just have to put the new sensor wire in then. in the rewire write up, im confused why is their a ground wire strap if that outer braided winding is hooked to anyhting on the ecu? or did i just miss somethin lol. thanks fo th help guys, im not a car idiot, (i know noone said that, just stating it) i just wasnt sure about this subject.
Scionguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
code 14 and 52 west_side_supra MKIII Supra 30 06-02-2008 05:04 PM
Where EXACTLY is the key code? finaltable MKIII Supra 6 08-12-2007 01:26 AM
Code 12 808Supra MKIII Supra 3 05-20-2007 09:55 AM
getting wierd error code and need general advice please noredline MKIII Supra 7 10-01-2006 05:23 AM
engine code help!!! supraboy8809 MKIII Supra 0 09-01-2006 07:33 PM


All times are GMT. The time now is 09:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86