Home / Toyota Supra Forums

Go Back   Toyota Supra Forums! Join the Supra forum! > Performance, Modification, and Maintenance Forums - for generation specific discussions > MKIII Supra

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2007, 06:53 PM   #1
trevor217
Stock
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pt.Pleasant, NJ
Posts: 20
trevor217 is on a distinguished road
Question Trouble starting when engine is warm

I just found this forum last night and spent almost 5 hours reading all the great info here. Anyway, I have an 89 turbo mk3 that has an odd problem when starting the engine after the car's been warmed up. I've seen it documented on a couple threads here, but nobody had a conclusive answer.

Here goes: If I drive for a 1/2 hour or so, stop at a convenience store and shut off engine, when I come back a minute later and start it it idles around 500 rpm or so, fluctuates a bit, and sometimes(about 50% of the time) stalls out. If I put the car into gear and begin driving, the idle problem seems to disappear. It doesn't do this on cold starts--it only happens when the engine is warm. I saw all kinds of suggestions in the other threads, spark plugs/wires/distributor...there's a lot of suggestions, but it seemed that none of them worked for the people that were experiencing the same problem I am. Anyone know what causes this and are there any fixes for it?

Thanks!
Trevor
trevor217 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2007, 03:27 PM   #2
jc-supra-90
Stock
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 7
jc-supra-90 is on a distinguished road
Default

I would look at replacing your coolant sensor, they are very inexpensive and will probably fix your problem
jc-supra-90 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2007, 07:23 PM   #3
trevor217
Stock
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pt.Pleasant, NJ
Posts: 20
trevor217 is on a distinguished road
Default

Thanks for the suggestion! I will give that a try and report back with results.
I was starting to get nervous that nobody was going to respond!

Happy holidays,
Trevor
trevor217 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2007, 10:31 PM   #4
CyFi6
3" Exhaust
 
Join Date: Oct 2007
Location: SLO
Posts: 234
CyFi6 is on a distinguished road
Default

i have the same issue and i posted on the other board about it, they just reccomended that i change the wires and cap/rotor and they also said that it could be the fuel rail heatsoaking and essentially "spraying out vapors" instead of fuel for a minuet/
CyFi6 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2007, 12:27 AM   #5
cyanide-is-a-way-out
3" Exhaust
 
Join Date: Jul 2007
Location: Burlington,Wa
Posts: 79
cyanide-is-a-way-out is on a distinguished road
Default

ya i would say it is heatsok thats the main problem i feel
cyanide-is-a-way-out is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
At Full Engine Warm Up Engine Ildes Down And Sometimes Dies!!! RspecMKiii MKIII Supra 13 11-05-2009 01:56 AM
engine rewiring trouble mizuboi MKIII Supra 0 01-09-2008 08:33 AM
Need help! Trouble after engine rebuild joebuffalo MKIII Supra 1 04-29-2007 09:54 PM
engine noise car dies after starting tex1116 MKIII Supra 7 11-18-2005 06:47 PM
Trouble starting? 87supraturbo MKIII Supra 3 10-03-2005 01:38 AM


All times are GMT. The time now is 11:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.

1986



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88